Markant vækst i it- og techbranchen

It- og tech-miljøet i Aarhus har alene i it-sektoren over 15.000 arbejdspladser samt nogenlunde lige så mange i virksomheders it-afdelinger. It-branchen er fra 2014 til 2021 vokset med 41%. Samlet set udgør it-arbejdsmarkedet både it-sektoren, it-stillinger og folk, der arbejder med it-uddannelser 12,5% af beskæftigelsen i Aarhus Kommune – eller mere end 25.000 stillinger. 

Attraktivt miljø for udviklingsafdelinger og hurtigt voksende startups

Aarhus-områdets styrke og attraktivitet på it- og tech-området illustreres også af tilstedeværelsen af udenlandske it-virksomheder som Apple, Google, WMware, IBM, Tradeshift og Uber – samt et stadig stigende antal udenlandske virksomheders og investorers opkøb af aarhusianske it-virksomheder. For nyligt understreget ved opkøbet af it-virksomheden Humio til 2,4 mia. kr. af amerikanske Crowdstrike. Indenfor Cybersikkerhed blev blockchain-virksomheden Sepior opkøbt af amerikanske Blockdeamon i juli 2022. Såkaldte ’Unicorns’ (startups med markedsværdi på over 1 mia. $) som Just Eat, Trustpilot og Lunar er grundlagt i Aarhus.

I august kunne Bankdata også annoncere en kommende udviklingsafdeling i Aarhus Nord med plads til 11.000 medarbejdere.

Tradition for partnerskaber mellem offentligt og privat

Den stærke aarhusianske position er funderet i en lang tradition for privat-offentligt samarbejde. Et samspil, der blandt andet har resulteret i opbygningen af et af landets største it-viden- og innovationsmiljøer på Katrinebjerg i Aarhus. Aarhus Universitet har som et af sine særlige strategiske fokusområder at uddanne endnu flere it-specialister og vil i de kommende år gennemføre en markant udbygning af et nyt tech-campus på Katrinebjerg.

Forskerparken INCUBA udvider i disse år med 22.000 kvadratmeter på Katrinebjerg i Aarhus designet til at huse scaleups og udviklingsteams fra førende it- og tech-virksomheder.