Margrethe Vestager åbner IWDK 2021

Billede af Margrethe Vestager

Som EU-kommissær og ledende næstformand for Europa-kommissionens ”a Europe fit for the Digital Age” er Margrethe Vestager en af de mest indflydelsesrige politikere, når det kommer til udvikling af ny teknologi, samt regulering af den globale Tech industri. Hun mener, det er vigtigt, at vi mødes og bliver klogere på den digitale og teknologiske udvikling sammen, hvilket en festival som IWDK skaber rammerne for.

”Det er en skam, at vi ikke kan mødes fysisk. Men det er vigtigt, at vi stadig mødes, fordi der kommer forandringer vores vej og vi skal sikre, at Europa er på forkant med teknologien. Så åbnet forum som IWDK spiller en vigtig rolle i at samle virksomheder, uddannelsesinstitutioner, politiske ledere og borgere for at lære, diskutere og sætte en retning for fremtiden,” siger Margrethe Vestager.

Margrethe Vestagers tale er en del af festivalens åbnings arrangement, som afholdes den 4. maj. Her vil hun, sammen med andre talere, give sit perspektiv på IWDK21’s agenda Tech & Trust.

“Som brugere, kunder og virksomheder, har vi alle brug for et udvalg af sikre og trygge online produkter og tjenester. Det er helt lige som i den fysiske verden,” siger Margrethe Vestager. ”Alle virksomheder, der opererer i Europa, både små og store, skal have de samme rettigheder og frihed til at konkurrere online, ligesom de har offline. Lige gyldigt om det handler om shopping på internettet eller shopping i fysiske butikker, om det er at scrolle på en skærm eller bladre i en avis, skal vi alle have mulighed for at kunne stole på de nyheder, vi læser. Det som er ulovligt offline, er lige så ulovligt online.”

IWDK-arrangørerne håber åbningsarrangementet kommer med et perspektiv på hvordan Danmark og EU kan få mest muligt ud af teknologien, men også de dilemmaer, som teknologien medfører. Festivalens direktør Randi Vestergaard mener, at Margrethe Vestager kan komme med et vigtigt perspektiv på emnet.

”Teknologi fortsætter med at forbedre vores liv på ubegribelig vis og det er vigtigt at vi undervejs forstår, diskuterer og påtaler de implikationer, som udviklingen medfører. Det er det IWDK handler om.” Siger festivals direktør Randi Vestergaard. ”Vi kunne ikke forestille os en bedre person end Margrethe Vestager til at komme med det perspektiv lige nu.”

Margrethe Vestagers tale og resten af festivalens åbningsarrangement afholdes digitalt d. 4. maj og er gratis for alle. Det kræver dog tilmelding for deltagelse.

Tilmelding til IWDK21’s åbnings arrangement kan ske ved at klikke her.

Info om IWDK

Internet Week Denmark er Danmarks ledende Tech festival. Festivalen er 6 dage lang og inkluderer forskellige events omhandlende nyeste udvikling inden for teknologi. Her har du mulighed for at møde inspirerende talere og få et indblik i de seneste nyheder fra Tech verdenen.

I 2019 afholdte den 6 dage lange festival 149 events fordelt på 10 byer udspringende fra Aarhus. Deltagerne er en kombination af professionelle, studerende og privatpersoner.

Læs mere om IWDK her.