Nordiske startups udfordres til at komme med deres bedste smart city-løsning

Billede med teksten: Nordic Smart City Challenge

I en tid hvor kommuner har travlt med at tilpasse sig Covid-19 og pandemiens indvirkning på borgerne, er der kommet fornyet fokus på levende miljøer i byen, der fremmer en sund livsstil og aktiv udfoldelse. Ligeledes ses det, hvor vigtig en god og bæredygtig byplanlægning kan være for at opnå netop dette.

Derfor inviteres nordiske og baltiske startups til at deltage i konkurrencen Nordic Smart City Challenge. Her skal de give deres bedste bud på en digital løsning til en af nutidens udfordringer. Startups med de bedste bud får derefter mulighed for at pitche deres ide overfor et panel af eksperter og investorer.

Der er tale om tre forskellige udfordringer, startups kan byde ind med løsninger på. Udfordringerne går under overskrifterne ”Muliggør en sundere livsstil i byen”, ”Støtte til bæredygtige samfund og byinfrastruktur” og ”Nytænkning af transport, mobilitet og trafik i byerne”.

”Smart city-netværket er virkelig begejstret for at lancere udfordringerne til Nordic Smart City Challenge. På tværs af de 20 byer, vi repræsenterer, opfordrer vi startups til at deltage i dette fantastiske initiativ for at hjælpe med at løse vigtige udfordringer som byplanlægning, datakendskab og transport,” lyder det fra Nordic Smart City Networks formand, Kim Spiegelberg Stelzer.

Det er Nordic Smart City Network, som Aarhus Kommune er en del af, og PUBLIC, der står bag konkurrencen.

”PUBLIC er glade for at lancere Nordic Smart City Challenge. Initiativet er det første vigtige skridt i retning af at skabe et fælles nordisk GovTech-marked, hvilket vil være til stor gavn for alle nordiske teknologivirksomheder,” siger PUBLIC Denmarks direktør, Kiann Stenkjær Hein.

Nordic Smart City Challenge er en del af Nordic Smart City Days, der finder sted d. 18. og 19. februar 2021.

Der er deadline for ansøgninger til en af de tre udfordringer d. 5. februar 2021. Udvalgte startups bliver herefter inviteret til at pitche deres løsninger overfor dommerpanelet d. 18. februar.

Du kan læse mere om konkurrencen og de tre udfordringer på hjemmesiden: https://nordicbaltic.tech/challenge/