Nyt hold bag techfestival: Det er tid til reel forandring

Coronapandemien satte skub i udviklingen af velfærdsteknologien, og zoom gjorde sin grand entrance i takt med, at hjemmekontoret invaderede alle stuer. Samtidig stiller ønsket om en grønnere verden høje krav til fremtidens bæredygtige teknologi. Dette er fundamentet, når erhvervsliv og borgere igen i år samles om techfestivalen IWDK. Hovedaktøren bag årets IWDK er det aarhusbaserede kulturbureau, Culture Works, der blandt andet står for årets åbning af IWDK Tech Festival 2022.

“IWDK og årets tema 'Tech It Forward' repræsenterer alt det, der er muligt, når vi samles og deler vores ekspertise, interesser og ressourcer på tværs af økosystemet. IWDK Tech Festival 2022 søger reel forandring, effekt og innovation, når vi gør tanker til handling og sætter ord på den teknolgiske innovation, der lever i økosystemet i Aarhus-regionen,” siger Adrian Matthew Fey, der er kreativ direktør hos Culture Works og hovedansvarlig for årets IWDK.

Samarbejde, brugerinddragelse og videndeling er altså det væsentligste led i transformationen og udviklingen af en fælles fremtid. Og det er den drive og samhørighed, som IWDK’s fundament er bygget op omkring. Netop derfor er værtskabet i 2022 også fordelt mellem flere aktører inden for tech branchen.

Et samarbejde på tværs 

Udover Culture Works står tre andre aktører med hvert sit emne inden for techbranchen bag årets IWDK. Happy42 samler startups og investorer under sporet ‘Entreprenuer’, Alexandra Instituttet undersøger den bæredygtige techudvikling med ‘GreenTech’-sporet, og Center for Digital Pædagogik inddrager borgerne under emnet ‘Citizen’. For borgmester Jacob Bundsgaard er det tværgående samarbejde om de vigtige dagsordener vigtigt. Men for at kunne lykkes med en digital transformation af kritiske udfordringer og infrastrukturer, er en grundlæggende tillid til og sikkerhed i vores digitale systemer afgørende: 

”Vi lever i en usikker tid, hvor lokale og globale forandringer sker hurtigt, og hvor der er behov for handling. Digitalisering og teknologi er vigtige redskaber til at skabe forandringen, men en væsentlig forudsætning for at arbejde med store datamængder og nye digitale løsninger er, at vi føler os trygge og har tillid til systemerne. Derfor vil vi have et stærkt fokus på at styrke vores cybersikkerhed i Aarhus. Her er der også behov for at arbejde på tværs af virksomheder, vidensinstitutioner, civilsamfund og det offentlige. Og netop det tværgående samarbejde er noget, som vi hylder i IWDK,” siger Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus kommune.

IWDK Tech Festival 2022 kan opleves fra d. 3.-8. maj gennem både fysiske og digitale events. Størstedelen af festivalens events er gratis og kræver tilmelding på IWDK’s officielle hjemmeside: www.iwdk.dk.

Om IWDK 

Aarhus Kommune er grundlæggere af IWDK, der skaber et forum for debat og videndeling om de udfordringer teknologiens verden også skaber i vores samfund. IWDK har eksisteret siden 2014 som Internet Week Denmark. Festivalen har alle år haft fokus på at skabe rum for de mange muligheder internettet og techbranchen åbner op for borgere og erhvervsliv. I 2021 blev festivalen udelukkende afholdt digitalt, men IWDK Tech Festival 2022 vil være en hybrid mellem fysiske og digitale events. Læs mere på www.iwdk.dk.

Om Culture Works 

Culture Works er et kulturelt bureau, der specialiserer sig i at skabe oplevelser, der bygger bro mellem brand og målgruppe. Culture Works lever i dag af både at skabe egne projekter som bæredygtighedskonferencen ‘Impact the Future’, samt skabe fysiske og digitale brand experiences for kunder som BESTSELLER, Arla, Velux, Hummel og LEGO.

Om Alexandra Instituttet 

Siden 1999 har Alexandra Instituttet været det led, der skubber den nyeste it-forskning helt ud, hvor den skaber værdi i virksomhedernes travle hverdag. De har hjulpet mere end 1.000 offentlige og private virksomheder med avancerede, effektive, sikre og innovative it-løsninger, der er med til at skabe bæredygtig vækst og velfærd i Danmark.

Om Center for Digital Pædagogik 

CfDP er en socialøkonomisk virksomhed, med mere end 17 års ekspertise inden for digital rådgivning, børn og unges digitale vaner, digital dannelse og trends og tendenser på sociale medier og i computerspil. Center for Digital Pædagogik er tilknyttet KFUM’s Sociale Arbejde, hvor vi arbejder på at styrke den socialpædagogiske indsats over for udsatte børn og unge i Danmark.

Om Happy42

Happy42 er en aarhusiansk virksomhed, som arbejder med innovation og iværksætteri. Happy 42  specialiserer sig i corporate innovation, cyber security og entrepreneurship. Under årets IWDK Tech Festival står Happy42 bag sporet Entrepreneurship, der skaber mødet mellem startups, scale ups og investorer.