IoT eller Internet of Things kan i hverdagen ses i skikkelse af fysiske enheder med en internetforbindelse, hvilket for eksempel kan være robotstøvsugere, der kommunikerer med en app, eller et køleskab, der fortæller dig, hvornår du skal købe mælk. Men IoT er ikke kun en løsning på hverdagens småproblemer, det kan også løse mere komplekse problemstillinger såsom infrastruktur og andre samfundsudfordringer.

IoT Forum (Internet of Things International Forum) blev etableret i 2013 som samarbejde mellem en række internationale organisationer, herunder Alexandra Instituttet, der i de første år havde formandskabet, og som også er samarbejdspartner til Smart Aarhus. IoT Forum er en medlemsbaseret organisation, der arbejder for at udvikle et Internet-of-Things-økosystem, der bidrager til at fjerne teknologibarrierer og løse erhvervsrelaterede og samfundsmæssige udfordringer, så der kan etableres et globalt marked for Internet-of-Things-løsninger. For at fremme international dialog og samarbejde i denne proces involverer IoT Forum en bred vifte af forskellige aktører fra erhvervslivet, forskningsinstitutioner og offentlige institutioner på tværs af eksisterende sektorer.

Forummets arbejdsmodel hviler på et bredt grundlag og en holistisk tilgang, der bruger teknologien til at løse økonomiske såvel som miljømæssige udfordringer, hvilket stemmer overens med Smart Aarhus' vision. Hensyn til borgernes privatliv og beskyttelse af personlige data er desuden en vigtig del af IoT Forums virke.

Et af de arrangementer og konferencer som IoT Forum bl.a. organiserer er IoT Week, der i 2019 indtog Aarhus og som er Europas førende konference om Internet of Things. IoT Week er en årlig begivenhed arrangeret af IoT Forum siden 2011.

Startet 2013