Gå til hovedindhold

Om Smart Aarhus

Smart Aarhus er bindeleddet mellem kommune og bysamfund. Vi knytter borgere, virksomheder og videninstitutioner sammen, når det kommer til den digitale transformation.

 • Læs op

Indhold

  Smart Aarhus bidrager til en mere sammenhængende kommune, som sætter borgeren i centrum for den offentlige velfærd. Samtidigt skal Smart Aarhus gennem samarbejde med iværksættere og virksomheder understøtte et marked for digitale løsninger i Danmark og internationalt.

  Målet er et grønnere og smartere Aarhus.

  Data er nøgleordet

  Vi tror på, at anvendelse af digital teknologi inden for alt fra teknik og drift, velfærdsservices og borgerkontakt kan gøres mere smart og højne kvaliteten. Vi tror på, at flere og bedre data fra byen og borgerne kan føre til klogere og mere demokratiske beslutninger. 

  Data er i det seneste årti blevet et centralt begreb; ikke kun, når vi taler om digital transformation, men også i samfundet som helhed: Om det er data fra en IoT-sensor, følsomme personoplysninger fra en borger, fra en medarbejder eller brugs- og geodata fra en elcykel; data, der skal bruges til beslutningsstøtte eller adfærdsændring, patientrapporterede data på sundhedsområdet osv.

  Derfor arbejder Smart Aarhus fokuseret med data og dataproblematikker og med en lang række dilemmaer, udfordringer og muligheder, der bidrager til en mere datafunderet og digitaliseret kommune.​

  Aarhus som førende smart by

  I Aarhus er vi førende som smart city både blandt danske og europæiske "Smart Cities." 

  Vi definerer en smart by således:

  • En by, hvor borgere, myndigheder, virksomheder og videninstitutioner samarbejder om at drive og udvikle byen
  • En by, hvor ressourcer udnyttes bedre og mere bæredygtigt
  • En by, hvor digitaliseringen er et middel til at opnå målet om at skabe en god by for alle
  Sidst opdateret: 19. marts 2024